Ben jij ook benieuwd;

-Welk Enneatype bij jou een actieve rol speelt?
-Wat voor invloed dit heeft op jouw dagelijks leven?
-Welke kernkwaliteiten en valkuilen jij hebt?

Waar?
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10, 1813BH Alkmaar

Wanneer?
vrijdag 29 september 2017 van 10.00-18.00 uur
Prijs €125.- inclusief koffie-thee-snacks

Wil jij het gedrag van jezelf en anderen beter begrijpen?
Dan is deze workshop een echte eye opener voor jou!
Voor meer informatie of aanmeldingen mail naar:
info@letsconnectcoaching.nl
Of kijk op onze Facebook event pagina: Enneagram Workshop

Bij je aanmelding ontvang je 50% korting op één coaching sessie bij Lets Connect Coaching

Enneagram als persoonlijksheidsmodel
Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust of onbewust gedrag bezighoudt. De modellen geven de motivatie aan van waaruit in veel omstandigheden gehandeld of gedacht wordt. Volgens het enneagram is het ene persoonlijkheidstype niet beter dan het andere type. Elk type heeft eigenschappen die doeltreffend kunnen zijn.

Inzicht in het enneagram kan mensen helpen zichzelf en anderen te begrijpen, en in het bijzonder waarom mensen op een bepaalde manier op elkaar reageren. Ook wil het een handvat geven om naar persoonlijke groei te zoeken.

Het Enneagram leert ons dat er 9 verschillende manieren zijn waarop we ons voor de buitenwereld kunnen beschermen. Vaak is zo’n bescherming al van jongs af aan aanwezig en hebben we het zo goed ontwikkeld dat het een onderdeel van ons karakter geworden is. Echter, de bescherming vormt een aanpassing op ons natuurlijke zelf waardoor we steeds via dezelfde vastgeroeste patronen en gewoonten de wereld benaderen. Hierdoor zijn we incongruent naar onszelf maar ook naar onze kinderen toe. De kinderen van deze tijd lopen daar op vast. Mede hierdoor gaan onze kinderen zichzelf meer beschermen en creëren ze gedrag dat opvallend en vaak niet gewenst is.