Nieuwsbrief

Daar is ie dan, onze eerste nieuwsbrief.

Wat zijn wij super trots op ons nieuwe bedrijf Let's Connect Coaching.  Let's Connect is nu een aantal maanden onderweg en wat een energie! Zo positief en gedreven, top. Super trots op ons dat wij elkaar zo goed versterken.

Ons samenwerkingsidee is ontstaan na de opleiding voor Gezins en Kindercoach. Tijdens de opleiding zaten wij in een andere groep maar er was gelijk een cross-over. Het bleek dat wij beide dezelfde visie hadden en zagen beide het grote geheel. Dit zorgde voor een mogelijkheid tot samenwerken.

Maar wat is dat dan? Het grote geheel? Wij zijn ouder en zoals veel ouders kennen wij ook onze onzekerheden in het opvoeden.  De adviezen die je vaak kreeg, waren  vaak niet van deze tijd of niet zo passend. De meeste tips & adviezen die wij ontvingen, ervoeren wij als dwingend, rigide en vooral alleen op ons kind gericht. Maar tijdens de opleiding werd ons duidelijk dat er pas echt verandering kan komen wanneer je begint bij jezelf. Door met een open blik naar het gedrag achter het gedrag van je kind te kijken kan je al heel veel bereiken.

En dit gebeurt met de Reversie methode. De methode is een pre om in te zetten bij opvoeders. De opvoeders die wij helpen zijn blij verrast, dat zij met een aantal sessies al zoveel bereiken. De bewustwording die zij door deze methode ervaren, wordt als ' eigenlijk heel logisch' ervaren. En die awareness willen wij bereiken. Hoe mooi!

En dan de geweldige combinatie Reversiemethode met het Enneagram. Wat een inzicht geeft dat aan ouders over hun motivaties waaruit gedrag ontstaat en hoe zij weer kunnen opvoeden vanuit kracht. Het Enneagram laat duidelijk zien hoe wij met een sociaal masker naar de werkelijkheid kijken met onze eigen pijn. Als je deze pijn herkent en erkent kan je bewust voor ander gedrag kiezen en zo duidelijker reageren naar je omgeving. Tuurlijk, wordt de reguliere zorg ook meegenomen in ons groter geheel. Gesprekken zijn en worden gevoerd. Hoe geweldig zou het zijn wanneer wij trainingen aanbieden voor anders signaleren? Niet alleen het kind is of heeft een probleem. Het is heel belangrijk dat de ouder ook actief meedoet  en dit is mogelijk door ze te verwijzen naar een coach die met de Reversie methode en het Enneagram werkt. Wij willen dan ook meerdere professionals aan Let's Connect verbinden, zodat we gericht hulp kunnen bieden. Niet praten maar doen! Daarom lijkt het ons een goed idee om de krachten te bundelen en met elkaar te verbinden.  Dus Lets Connect! want het begint echt waar bij jezelf.

Voor iedereen een fijne zomer.

Liefs Ismay en Diana

Wil jij je meer verdiepen in het Enneagram ? Op 29 september is er een Enneagram dag workshop in Alkmaar. Voor vragen en of aanmelden graag een mailtje naar: info@letsconnectcoaching.nl